Dinax
dinax@dinax.hu
Kosár Belépés Regisztráció

WebáruházFeliratkozás hírlevélre

Név:*
Cégnév:*
E-mail:*
Csoport:*
Adatkezelés:*
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!


-10%

Fontanilla ivóvíztisztító készülék

AALK0205010005
17 450 Ft.
22 162 Ft.
Rendelés:

A Fontanilla egy konyhai csap mellé állítható ivó­víz­tisz­tí­tó be­rendezés, melynek feladata, hogy a klórt és egyéb szer­ves össze­tevőket (tiofenol, klór-fenol, stb.) kiszűrje a vízből.

A Fon­tanilla által termelt víz fer­tőt­lenített, kristálytiszta, mentes min­denféle kellemetlen íz- és szaghatástól. Meg­tisz­títja a vá­rosi csap­vizet az összes lehetséges kémiai és mikrobiológiai szen­nye­ző­dés­től.

A berendezéshez kétféle patronnal kapható:

1. LÁGYÍTÓ PATRON:

A víz tisztítására használt szűrőanyag: aktívszén és kation­cserélő gyanta keveréke. Az aktívszén egy speci­á­li­san kezelt termék, mely fizikai adszorpcióval és katalitikus funk­cióval tisztítja a vizet. A ka­tioncserélő gyanta egy szintetikus termék, mely lehetővé teszi a kál­ciumot és magnéziumot tar­talmazó víz részleges lágyítását az ioncserélő gyantán. Ez a gyanta elsősorban ház­tar­tási használatra ajánlott.

2. NITRÁTMENTESÍTŐ PATRON:

A víz tisztítására használt szűrőanyag: ak­tív­szén és speciális nitrát szelektív ioncserélő gyanta keveréke. A speciális nitrát szelektív gyantával fel­töltött patron a ke­ze­lendő víz nitrát tartalmát 80%-ban eltávolítja, így egészséges, gyer­mekek számára is fo­gyasztható vizet biztosít.

MEGJEGYZÉS
A víz jobban tisztul, ha áramlása lassúbb vagy vékonyabb sugárban folyik. A nagy se­bes­ségű áramlás ugyanis meggátolja a teljes adszorpciót és ioncserét. A leg­op­ti­má­li­sabb áramlás sebesség: 1,3 liter vagy 5-6 pohár percenként.

FIGYELMEZTETÉS!
Új szűrő esetén az első néhány liter víz fekete színezetű. Ez természetes. Ekkor ürül ki az aktívszén por. Ha a víz már tiszta, felhasználható ivási célra.

A SZŰRŐTÖLTET ÉLETTARTAMA
Laboratóriumban végzett mérések alapján a tiszta víz kötött aktív klórtartalma általában 1,5 ml és az átlagos THM (trihalometán) koncentráció 250 µg/l. A szűrő tisztító töltete 3000 liter vi­zet tud megfelelően kezelni, szem előtt tartva, hogy a gyantát periodikusan re­ge­ne­rál­ni kell. Ha a víz eltérő klór, THM és szennyezőanyag tartalommal kerül a szűrőre, a szű­rő­betétet évente cserélni kell.

A GYANTA REGENERÁLÁSA
Mindkét patron típus regenerálható. Ajánlott a szénnel kevert gyantát regenerálni kb. 80 liter víz kezelése után. Ehhez te­gyen 2 púpos evőkanál konyhasót a szűrőbe a bajonett záródugón keresztül, a szűrővel együtt szál­lított kis tölcsér segítségével. Amikor a műveletet befejezte, zárja le a dugaszt és hagyja a sót feloldódni kb. 20-30 percig. Ezen periódus végén nagyon lassan en­ged­je át a vizet a szű­rőn, hogy a készülék csapja csepegjen. Hagyja így 15 percig. Ezután na­gyon erős áramlás­sal folyassa a vizet 1 percig. Ezután a készülék újra használható.

pH
A szűrő a víz pH-értékét nem változtatja meg.

HA A VÍZ ROSSZ ÍZŰ KEZD LENNI
Szükséges a szűrőpatron cseréje

FONTOS MEGJEGYZÉS:
Ha a szűrő néhány napig használat nélkül áll, fogyasztás előtt 5 percig folyassa a vizet.

A vízkeménységet ellenőrizheti:
- otthonában Összkeménység-mérő teszterrel
- vagy behozhatja hozzánk vizsgálatra laboratóriumunkban készséggel megvizsgáljuk!

A víz keménységéről bővebben itt olvashat

Dinax összkeménység-mérő teszter Csapvíz, felszíni vizek, ipari vizek, tápvizek és elsősorban kazánvizek összkeménységének helyszíni, gyors meghatározására szolgáló készlet
Nettó ár: 5 735 Ft.
Bruttó ár: 7 283 Ft.
Bövebben
VESZÉLYESSÉGI INFORMÁCIÓK:
VESZÉLY/FIGYELEM:
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

 

LELTÁR  

2020. október 02-án (pénteken) leltár miatt zárva tartunk.