Dinax
Kosár Belépés Regisztráció

Webáruház

Az ivóvíz élvezeti értékét és a mosáshoz használt víz hatékonyságát részben az ivóvíz keménysége, vagyis CaO (kalcium-oxid) mg/liter arány határozza meg. A vízkeménységi adatok azt mutatják, hogy a fővárosban túlnyomórészt közepes keménységű vízről beszélhetünk. Minél keményebb a víz, annál jobb ízű, de annál kevésbé alkalmas mosásra. Legtöbbször - így például a mosóporok csomagolásán - a víz keménységét úgynevezett német keménységi fokban (nk) adják meg. (A német keménységi fok (nk) a CaO mg/liter egy tizede, tehát például 144 mg CaO/ liter esetén az érték 14,4 nk

  • Lágy: 100 CaO mg/liter alatt (10 nk) 
  • Kemény:180-300 CaO mg/liter között (18-30 nk)
  • Nagyon kemény: 300 CaO mg/liter felett (30 nk
A vízkeménységet ellenőrizheti:

Vízlágyítás, regenerálás, a vízlágyító berendezések működési elve:

A speciális kationcserélő gyantatöltet a kalcium és magnézium ionokat nátriumionra cseréli. Amikor a gyanta telítődik, ún. regenerálás során a készülékbe helyezett vegytiszta sótablettákon (NaCl) keresztüláramoltatott víz segítségével az ioncserélő gyanta újra telítődik nátriumionokkal, ezáltal ismét képessé válik a lágyításra.

Két regenerálás szükségessége között eltelt idő a vízkeménység és az átáramlott víz mennyiségének függvénye. 
A regenerálás a letermelt vízmennyiség után késleltetve, éjjel 2 órakor történik, mivel ekkor általában a vízelvétel minimális. A berendezés méri a rajta áthaladó víz mennyiségét 3-ben, méri és kijelzi a pontos időt.
 A regeneráláshoz szükséges: tablettázott só


 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS:

2024. 03. 01-től

H-P: 8:00 - 16:30