Dinax
dinax@dinax.hu
Kosár Belépés Regisztráció

WebáruházFeliratkozás hírlevélre

Név:*
Cégnév:*
E-mail:*
Csoport:*
Adatkezelés:*
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Homokszűrő töltetének ellenőrzése

Nyissuk ki a homokszűrő tetejét, és végezzük el az alábbi próbákat:

 

Szemrevételezéssel megállapítható problémák:

 

A HOMOK KISZÁRADT ÁLLAPOTBAN FEHÉR

Következtetés: A vízkő jelenléte valószínűsíthető. Javasolt szerek a homok vízkőmentesítésére, tisztítására: DINAX FILTER CLEANER FDE VÍZKŐ F – részletes használati útmutatóért kattintson a linkre, vagy hívjon minket!

Súlyos esetben a homok teljes cseréje is indokolt lehet.

 

 

A HOMOK ZSÍROS TAPINTÁSÚ, NAGYOBB DARABOKBA ÖSSZEÁLL

Felismerése: Ha kiemel egy maréknyi homokot, és a tenyerében megdörzsölve a bőre zsíros tapintásúvá válik, a szűrőn biofilm réteg alakult ki.

Következtetés: A biofilm kialakulásának oka sok esetben az öblítés hiányosságaira vezethető vissza. Ez lehet a szivattyú meghibásodása vagy a hatutú szelep működési zavara miatt.

Javasolt szerek: ALGA-SOKK P, DINADOX A+B

 

VÍZKŐ és BIOFILMPRÓBÁVAL megállapítható problémák

Ennek a két próbának az elvégzése gyakorlatot és odafigyelést igényel. Javasoljuk, hogy amennyiben szemrevételezéssel megállapította a homok szennyezett állapotát, mielőtt a csere mellett döntene, mérlegelje egy mikroszkópos vizsgálat lehetőségét!

A hozzánk behozott mintáról mikroszkóp alatt 40 x-es és 200 x-os nagyítású felvételeket készítünk, a fotókat és a töltet tisztításával vagy cseréjének szükségességével kapcsolatos javasolt teendőket e-mailen megküldjük Önnek.

Amennyiben a töltet cseréje mellett dönt, mindenképpen ÉGETETT KVARCHOMOK-ot, vagy a legkorszerűbb szűrőtöltetet a ZÖLDÜVEGET ajánljuk.

 

GYAKORLATI TAPASZATALAT:

Az eddigi tapasztalatok szerint 10 tervezett homokcseréből 2 esetben kiderült, hogy nem a töltettel volt probléma, hanem valamelyik gépészeti berendezés hibásodott meg, vagy rosszul üzemeltették. Ha bizonytalan, hogy szükséges-e már a homok cseréje, mindenképpen javasoljuk, hogy vizsgáltassa meg, mielőtt egy nagyobb beruházásba kezd!

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

Kedves Ügyfeleink!

 

Webáruházas rendeléseket a július és augusztusi hónapban kizárólag futárszolgálattal történő kiszállítással tudunk fogadni.

Személyes átvétel esetén várjuk Önöket üzletünkben. Vásárlásaikat a készlet erejéig tudjuk kiszolgálni.

Megértésüket köszönjük.


2021_07_havi_akcio_fejlec