Dinax
dinax@dinax.hu
Kosár Belépés Regisztráció

WebáruházFeliratkozás hírlevélre

Név:*
Cégnév:*
E-mail:*
Csoport:*
Adatkezelés:*
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Mi a higiéniai tisztítás és mi a fertőtlenítés

Mi a higiéniai tisztítás?


A higiéniai tisztítás folyamata a kérdéses felületek előkészítésétől függ. A legtöbb fertőtlenítőszert olyan felületekre kell felvinni, amelyek mentesek szerves anyagtól és tisztább maradványoktól. A higiéniai tisztítás általánosan elfogadott sorrendje az öblítés, tisztítás, öblítés és fertőtlenítés. A tisztítási lépésben használt tisztítószernek alkalmazkodni és megfelelőnek kell lennie az aktuális felülethez. Az alkáli tisztítószerek hatékonyabban tisztitják a zsír- és fehérjeszennyezett felületeket (pl. Dinax Szegélytisztító), míg a vízkő-kiválásos felületek savas tisztítókat igényelnek (pl. Devízkő G).


Mi a fertőtlenítőszer?


Fertőtlenítőszer: minden anyag, amelyet élettelen tárgyakra alkalmaznak a mikroorganizmusok elpusztítására. A fertőtlenítőszerek és az antiszeptikumok hasonlóak abban az értelemben, hogy csíraölő hatásúak, de az antiszeptikumokat elsősorban az élő szövetekre alkalmazzák. Az ideális fertőtlenítőszer gyorsan elpusztítja a baktériumokat, gombákat, vírusokat és protozoákat, nem korrodálja a sebészeti műszereket, és nem pusztítja el vagy nem színezi el az anyagokat, amelyeken felhasználják.
Ismerje meg a különbséget a tisztítás, a higiéniai tisztítás és fertőtlenítés között. Előzze meg az olyan vírusok elszaporodását, mint az influenza és a COVID-19.

A TISZTÍTÁS eltávolítja a baktériumokat, szennyeződést és piszkot a felületekről vagy a tárgyakról. A tisztítás szappan (vagy mosószer) és víz használatával történik, hogy fizikailag eltávolítsa a baktériumokat a felületekről. Ez a folyamat nem öli meg szükségszerűen a baktériumokat, de azok eltávolításával csökkenti azok számát és a fertőzés terjedését.

A HIGIÉNIAI TISZTÍTÁS a közegészségügyi normák vagy követelmények alapján biztonságos szintre csökkenti a baktériumok számát a felületeken vagy tárgyakon. Ez az eljárás felületek vagy tárgyak tisztításával és fertőtlenítésével megy végbe, hogy csökkentse a fertőzés terjedésének kockázatát.

A FERTŐTLENÍTÉS megöli a baktériumokat a felületeken vagy a tárgyakon. A fertőtlenítéshez vegyszereket használnak a baktériumok felületeken vagy tárgyakon történő megöléséhez. Ez a folyamat nem feltétlenül tisztítja meg a piszkos felületeket vagy távolítja el a baktériumokat, de a baktériumok megölésével a tisztítás utáni felületen tovább csökkentheti a fertőzés terjedésének kockázatát.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

Kedves Ügyfeleink!

 

Webáruházas rendeléseket a július és augusztusi hónapban kizárólag futárszolgálattal történő kiszállítással tudunk fogadni.

Személyes átvétel esetén várjuk Önöket üzletünkben. Vásárlásaikat a készlet erejéig tudjuk kiszolgálni.

Megértésüket köszönjük.


2021_07_havi_akcio_fejlec