Dinax
dinax@dinax.hu
Kosár Belépés Regisztráció

WebáruházFeliratkozás hírlevélre

Név:*
Cégnév:*
E-mail:*
Csoport:*
Adatkezelés:*
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Gyakori problémák a medencevízzel

 

Probléma Ok Kezelés Megelőzés
Fekete és/vagy sötétzöld pöttyök a falakon, stb. Fekete alga az uszodavízben levő alacsony higiénia miatt

A foltokat távolítsa el kefével és használjon Algiblack-et az utasítása szerint.

A szabad klórszintet 1-3 ppm között tartsa Stabil Klór tabletta, Alga Sokk
granulátum használatával. Kiegészítőként használjon  Algi-cid-et, közösségi medence esetén Dinadox A+B-t. 

 Sárga vagy narancssárga pöttyök a falakon, stb.   Mustáralga  Használjon Actibon-t a címkén levő utasítás szerint  Tartsa a pH-t 7,2-7,4 között. Hetente sokkoljon Algi-cidet. 
 Vas a vízben Használja Spot Remover terméket a vasfoltok eltávolítására. Ellenőrizze a pH-t. Adjon hozzá Dinax Metal Magic-et: (1/2 palack) 40.000 liter vízhez. Állítsa be a pH-t 7.2-7.4 között a hozzáadás előtt. 
 Ragacsos sárga lerakódások Használjon Dinax Cover Cleaner-t, hogy eltávolítsa a sárga felhalmozódásokat a falakról és a medence padlójáról. Használjon Dinax Cover Cleaner-t, hogy eltávolítsa a sárga felhalmozódásokat a falakról és a medence padlójáról.
Homályos zöld víz  Zöld alga 

Alkalmazzon Algi-cid-et az alga
szétrombolásához.

Adjon hozzá Algi-cid -et:
10 ml/m3, 5-7naponta a kezdeti kezelés után a kívánt állapot fenntartásáért 
Réz vagy oldott vas van a vízben  Használjon Dinax Metal Magic-et az ásványok eltávolítására a vízből  Adjon hozzá Dinax Metal Magic-et: (1/2 palack) 40.000 liter vízhez. Állítsa be a pH-t 7.2-7.6 között a hozzáadás előtt. 
 Barna vagy vöröses medencevíz, barnafoltok/rozsda     Fémkorrózió a medence berendezésein az alacsony pH-érték miatt Állítsa be a pH-értéket 7.2-7.6 között Dinax Plusz P adagolásával. Használjon Dinax Cover Cleaner-t a felületen levő foltok eltávolítására  Állítsa be a víz pH-értékét a víz egyensúlyának megfelelően Dinax Plusz P vagy Dinax Alkáli Plusz használatával
 Vas vagy oldott mangán a vízben (jellemzően kútvíz esetén) Kezelje Dinax Metal Magic-kel a vizet a szineződés megszüntetésére. Vizsgálja meg a pH-t.  Adagoljon Dinax Metal Magic-et hetente a víz elszíneződésének megelőzésére. Vizsgálja meg a pH-t.
Magas pH és teljes lúgosság  Csökkentse Dinax Mínusz F adagolással  Naponta vizsgálja és állítsa be a pH-t 7.2-7.6 között és a teljes lúgosságot 75-120 ppm között. 
 Nem-fémes felhalmozódások Használjon De-Vízkő G-t a látható nem-fémes lerakódások eltávolítására Hetente ellenőrizze a víz egyensúlyi állapotát.
 Tiszta zöld víz Oldott réz vagy vas
a betöltött vízben 
Használjon Dinax Metal Magic-t az inaktív ásványok megszüntetésére a vízben   
Réz/fém csövek és uszodabezendezések korróziója Használjon Dinax Metal Magic-t az ásványi elemek inaktiválására Állítsa be a medencevíz egyensúlyi állapotát
Nagyon magas pH és teljes lúgosság Javítsa Dinax Mínusz F alkalmazásával Naponta vizsgálja és állítsa be a pH-t 7.2-7.4 között és a teljes lúgosságot 80-120 ppm között.
Zavaros víz       A szűrő nem távolítja el a kis részecskéket Használjon Dinax Flock F 100 ml-et a szűrés hatékonyság megnövelésére Hetente adagolja a Dinax Flock F 100 ml-et 
Szabad klór tartalom túl alacsony  Alkalmazzon sokkoló kezelést Alga-Sokk-kal Tartsa a szabad klór szintet 1-3 ppm-en állandóan, függetlenül a medence használatától vagy az időjárási körülményektől. Sokkolja minden második héten Alga-Sokk-kal.
Tökéletlen szűrés  Tisztítsa a szűrőt Dinax Filter Cleaner-el a címke utasítása szerint Használjon Dinax Flock F 100 ml-et hetente, hogy összegyűjtse a mikrorészecskéket a hatékonyabb szűrés érdekében.
 Csapadék  Sokkolja Alga-Sokk-kal a vizet, hogy szét-rombolja a szennyeződést, meg-szűntesse a szagot és a piszkot. Sokkolja minden második héten Alga-Sokk-kal 
Magas pH és teljes lúgosság  Csökkentse helyes értékre Dinax Mínusz F-fel Naponta vizsgálja és állítsa be a pH-t 7.2-7.6 között és a teljes lúgosságot 75-120 ppm között. 
 Olaj/korom
a csempén és/vagy a fólián
Olajok és arcvizek felhalmozódása  Dinax Szegélytisztító F és a De-Vízkő G könnyen eltávolítja és fényesen tartja a csempét és/vagy a fóliát.  Adagoljon Biopool-G-t hetente a lerakódás megelőzésére és a jobb szűrés érdekében. 
 Kalcium vízkő lerakódások   Kemény víz Használjon De-Vízkő G-t és Dinax Cover Cleaner-t a vízkőlerakódás eltávolítására  Adagoljon De-Vízkő F-t a vízkőlerakódás megelőzésére
 Magas pH és teljes lúgosság Javítsa a szinteket Dinax Mínusz F alkalmazásáva Naponta vizsgálja és állítsa be a pH-t 7.2-7.6 között és a teljes lúgosságot 80-120 ppm között. 
 Bőr/szem irritáció Kötött klór szint nagyon magas  Sokkolja Alga-Sokk-kal, hogy szétrombolja a klóraminokat (kötött klór)  A fertőtlenítő szintet tartsa mindenkor 1-3 ppm között. Rutinszerűen sokkolja Alga-Sokk-kal.
A pH vagy túl alacsony vagy túl magas   Állítsa be a jó pH értéket Dinax Plusz vagy Dinax Mínusz alkalmazásával Naponta vizsgálja és állítsa be a pH-t 7.2-7.6 között 
 Klórszag  Kötött klór az uszodavízben Sokkolja Alga-Sokk-kal, hogy szétrombolja a kötött klórt, amelyet a felhalmozott, ki nem szűrt szennyeződés okozott  Rutinszerűen sokkolja Alga-Sokk-kal a kötött klór kialakulását okozó szennyeződések oxidálására. A kezelés után a víz azonnal használható. Kezelje hetente Biopool-G-vel rutinszerűen megelőző kezelésként.
 
 Szenyeződéscsík a vízfelszínnél Test olajok és zsírok, piszok felgyülemlések  Adagoljon Biopool-G-t (100% biológiailag lebomlik) hogy eltávolítsa az olajokat. Tisztítsa a falat és a felületet Dinax Szegélytisztító-val  Tartsa tisztán a szűrőt rendszeres Dinax Filter Cleaner-rel való tisztítással. Sokkolja a vizet erős használat után Alga-Sokk-kal. Adagoljon hetente Biopool-G-t a víz tisztántartásához.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

Kedves Ügyfeleink!

 

Webáruházas rendeléseket a július és augusztusi hónapban kizárólag futárszolgálattal történő kiszállítással tudunk fogadni.

Személyes átvétel esetén várjuk Önöket üzletünkben. Vásárlásaikat a készlet erejéig tudjuk kiszolgálni.

Megértésüket köszönjük.


2021_07_havi_akcio_fejlec