Dinax
dinax@dinax.hu
Kosár Belépés Regisztráció

WebáruházFeliratkozás hírlevélre

Név:*
Cégnév:*
E-mail:*
Csoport:*
Adatkezelés:*
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Karbantartási tippek jacuzzikhoz

HETI KARBANTARTÁS

Gyakoriság: 1-2 hetente (a terhelés függvényében)
Mire vonatkozik? Szűrő
Szükséges anyagok: ALGA-SOKK P

A karbantartás célja: 
A szűrő rendszeres tisztítása megelőzheti a felesleges vegyszerfogyást, valamint elősegíti a medencevíz hatékonyabb szűrését.

A karbantartás elvégzése:
Oldjunk fel egy teáskanál ALGA-SOKK P-t egy vödör meleg vízben. Vegyük ki a szűrőbetétet és helyezzük az oldatba. Hagyjuk állni egy-két órán keresztül, majd erős vízsugárral alaposan öblítsük át. Helyezzük vissza a szűrőbetétet a helyére.

IDŐSZAKOS KARBANTARTÁS

Gyakoriság: 5-8 hetente (a terhelés függvényében)
Mire vonatkozik? Szűrő, medence, csővezetékek
Szükséges anyagok: DINASAN PALGA-SOKK PFILTER CLEANER

A karbantartás célja:
- Egy új fertőtlenítési módszer alkalmazásának kezdetén az esetleg megbúvó problémák megszüntetése érdekében, célszerű a medencét alaposan kitisztítani.

- Folyamatos üzemű medencék esetén időszakosan szükséges a víz cseréje és a csővezetékek, valamint a medencetér alapos tisztítása.

A karbantartás elvégzése:
1. Lépés: zsíros lerakódások eltávolítása DINASAN P-vel: A pezsgőmedence használata után az elhasznált, leereszteni kívánt vízbe kell a tisztítószert adagolni. 1 m3 vízhez 200 g DINASAN P szükséges. Ha lehetséges, a vegyszert közvetlenül a kiegyenlítő tartályba, vagy a szkimmerbe helyezzük. Amennyiben a szkimmeres adagolás nem megoldható, oldja fel a granulátumot 5-10 liter vízben és így adagolja közvetlenül a medencevízhez. A beadagolás után üzemeltesse a vízforgató szivattyút kb. 5 percig, majd legalább egy órán át hagyja, hogy a szer kifejtse hatását a vízben. Az egy óra leteltével üzemeltesse újból a szivattyút 2-3 percig. Ezután ürítse le a pezsgőmedencét és öblítse ki tiszta vízzel!

TIPP: A meleg víz fokozza a tisztító hatást!

2. Lépés: a teljes medence és csőrendszer fertőtlenítése ALGA-SOKK P-vel: Töltse föl a medencét! Tegyen a vízbe köbméterenként 50 g ALGA-SOKK P-t (akár 1-2 evőkanálnyit)! Mozgassa a vizet az élményelemekkel, hogy a szer jól elkeveredjen! Hagyja a vegyszert minimum 2 órán át hatni, majd eressze le a teljes vízmennyiséget! (Amennyiben gazdaságossági okokból nem kívánja a medencét leereszteni, várja meg, amíg a klórszint lecsökken. A DEWAN®-18 és az ALGA-SOKK P a medencevízben semlegesítik egymást, így ha gyorsan szeretné újra használni a medencéjét, beadagolhatja a DEWAN-18-at akár a sokkolás után is, de számítania kell rá, hogy lényegesen több fertőtlenítőszert kell felhasználnia a kezdő koncentráció létrehozásához.)

3. Lépés: a szűrő ellenőrzése, a szervetlen szennyeződések (pl. vízkő) eltávolítása, DINAX FILTER CLEANER-rel, szükség esetén szűrőbetét-csere: A medencevíz sokkos kezelése után vegye ki a szűrőbetétet! Amennyiben nagyon elhasználódott, cserélje ki! Ha úgy látja, hogy még nem szükséges a csere, akkor öblítse át folyó vízzel (pl. zuhannyal), majd egyenletesen permetezze be a szűrőbetétet DINAX FILTER CLEANER-rel, ehhez szórófejet külön vásárolhat üzletünkben. Hagyja hatni a szert ½ órán keresztül, majd alaposan öblítse le a szűrőbetétet. Amennyiben megoldható, hatásosabb a kezelés, ha a szűrőt egy nagyjából a szűrő átmérőjével azonos méretű edénybe be tudja állítani, és a FILTER CLEANER-ben ½ órán át áztatja. Alapos öblítést követően helyezze vissza a szűrőbetétet a helyére! Ha szórófejet használt, azt is öblítse ki! A 3. lépés elvégzése után a medencét a fertőtlenítőszer-szint függvényében újra használatba vehetjük.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk

Kedves Ügyfeleink!

 

Webáruházas rendeléseket a július és augusztusi hónapban kizárólag futárszolgálattal történő kiszállítással tudunk fogadni.

Személyes átvétel esetén várjuk Önöket üzletünkben. Vásárlásaikat a készlet erejéig tudjuk kiszolgálni.

Megértésüket köszönjük.


2021_07_havi_akcio_fejlec